sunnuntai 28. elokuuta 2016

Särkänniemen päätös

Juuri tällä hetkellä Särkänniemi siirtää delfiinejään pois, todennäköisesti huonoihin oloihin Kreikkaan. Tämä tehdään salaa. Asiasta on tiedottanut ainoastaan poliisi, kukaan Särkänniemen johdosta ei ole suostunut kommentoimaan asiaa mitenkään. Salailu näyttää vain paisuttavan asiaa ja haittaavan Särkänniemen mainetta.

Omilla sivuillaan Särkänniemi ei anna selvää vastausta delfiinien tulevaan sijoituspaikkaan, vaan toteaa näin:
"Särkänniemelle on myönnetty delfiinien siirtolupa Kreikassa sijaitsevaan Attica Zoological Parkiin. Se ei kuitenkaan tarkoita, että delfiinit olisi varmasti päätetty siirtää sinne, vaan kyseessä on yksi vaihtoehto muiden joukossa. Viranomaislupia ei kuitenkaan myönnetä kevyin perustein, ja Attica Zoological Park on mahdollinen vaihtoehto delfiinien tulevaksi kodiksi."
Nyt naljaillaan meille eläinten oikeuksien puolustajille, meille jotka aikaisemmin vaadimme delfinaarion lopettamista. Sanotaan, että delfiinien kärsimys on meidän syytämme, että meille ei sitten kelpaa yhtään mikään. Aivan kuin syyttäisi vaikka Turkin ihmisoikeusliikettä siitä, että siellä kidutetaan tällä hetkellä ihmisiä.

Samat tahot ovat vaatineet delfinaarion sulkemista vuosien saatossa ties kuinka monta kertaa. Mitään ei tapahtunut ennen kuin delfinaario alkoi tuottaa raskasta tappiota. Särkänniemi teki päätöksen delfinaarion lopettamisesta aivan itse. Sitä eivät tehneet aktivistit tai edes kaupunginvaltuusto. Päätöksen syynä oli raha, liiketoiminnan tappio, ei delfiinien kärsimys delfinaario-olosuhteissa. Särkänniemi valitsi kohteen, johon se delfiinit lähettää. Sitä eivät valinneet aktivistit eikä kukaan muu. Särkänniemen valitsema oli toimintatapa oli aivan toisenlainen kuin delfinaarion lopettamista vaatineet järjestöt halusivat. On turhaa syyttää niitä, jotka tahtoivat delfiineille parempaa.

On ihmisiä ja yhteisöjä, jotka ajattelevat, että on aivan sama, miten asiat tehdään, kunhan lopputulos on toivottu. Delfinaarion sulkemista vaatineet tahot eivät lukeudu näihin, vaan ovat koko ajan vaatineet Särkänniemeä toimimaan vastuullisesti koko prosessin ajan. Tässä linkki Animalian tiedotteeseen, tässä valtuustoaloitteen tehneen toveri Suoniemen blogiin.

Henkilökohtaisesti toivoin, että delfiinaarion lopettamisesta ja delfiinien siirtämisestä parempiin oloihin päätettäisiin huolellisen selvityksen perusteella. Ymmärsin, että se ei voi tapahtua hetkessä, vaan siihen menee todennäköisesti useita vuosia. Jos olisi ilmennyt, että hyviä vaihtoehtoja ei ole, olisin toivonut että asia olisi ratkaistu avoimesti keskustelemalla ja yhteistyössä järjestöjen kanssa. Tämä salailu on noloa ja antaa huonon kuvan koko kaupungin viestinnästä.

Hyvästi, delfiinit! Anteeksi tämän kaupungin puolesta.2 kommenttia:

  1. Asiasta ei ole tiedottanut vain poliisi, jolle Särkänniemi ulkoisti tiedotusvatuun, vaan myös paikalla aamusta asti päivystänyt Oikeutta eläimille, joka tarjoaa hämärästä operaatiosta raporttia livestriiminä. Tapahtumasta ovat illan aikana tiedottaneet myös Animalia ja SEY.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, hyvä tarkennus! Poliisi vain vahvisti, että siirto tapahtuu. Kiitos!

      Poista